بر اساس نظرسنجی اخیر رویترز، تمامی ۱۱۱ اقتصاددان شرکتکننده پیشبینی میکنند که فدرال رزرو آمریکا در نشست ۷ نوامبر نرخ بهره کلیدی خود را ۲۵ واحد پایه کاهش خواهد داد. همچنین بیش از ۹۰ درصد از آنها معتقدند که این روند کاهشی در ماه دسامبر نیز ادامه خواهد داشت.
از زمانی که بانک مرکزی آمریکا در ماه گذشته چرخه کاهش نرخ بهره را با کاهش ۵۰ واحد پایهای به محدوده ۴.۷۵ تا ۵.۰۰ درصد آغاز کرد، دادههای اقتصادی از جمله مصرفکننده و اشتغال قوی بوده است.
نشست بعدی سیاستگذاری فدرال رزرو درست پس از انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر آمریکا برگزار خواهد شد. نظرسنجیها نشان میدهد که رقابت نزدیکی در جریان است، اما اخیراً دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، روند صعودی را تجربه کرده است.
تامس سیمونز، اقتصاددان ارشد جفریز، اظهار داشت:
انتظار دارم در دو نشست آینده شاهد کاهش ۲۵ واحد پایهای باشیم.
با این حال، او افزود:
اطلاعاتی که جمعآوری میکنیم نشان میدهد که اقتصاد در مجموع نیاز مبرمی به کاهش نرخ بهره ندارد.
بر اساس میانه پیشبینیها، فدرال رزرو در دو سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ مجموعاً ۵۰ واحد پایه و در سهماهه پایانی سال ۲۵ واحد پایه دیگر نرخ بهره را کاهش خواهد داد. این روند نرخ بهره فدرال را تا پایان سال ۲۰۲۵ به محدوده ۳.۰۰ تا ۳.۲۵ درصد خواهد رساند که اندکی پایینتر از پیشبینی میانه دات پلات فدرال رزرو است.
نزدیک به ۸۰ درصد اقتصاددانان (۷۴ نفر از ۹۶ نفر) پیشبینی کردند که نرخ بهره فدرال تا پایان سال آینده در محدوده ۳.۰۰ تا ۳.۲۵ درصد یا بالاتر خواهد بود که همچنان از نظر فنی در رنج محدودکننده قرار دارد.
استفان گالاگر، اقتصاددان ارشد آمریکا در سوسیته جنرال، خاطرنشان کرد:
از ابتدای امسال، دیدگاه میانه مقامات فدرال رزرو درباره نرخ خنثی از ۲.۵ درصد به ۲.۹ درصد افزایش یافته و احتمالاً این دیدگاه میتواند اندکی بیشتر افزایش یابد.
در حال حاضر به نظر میرسد تورم تحت کنترل است، اما رشد اقتصادی قوی باقی خواهد ماند و میتواند در نقطهای به احیای تورم منجر شود. آخرین گزارش شاخص قیمت مصرفکننده شخصی (PCE)، معیار مورد نظر فدرال رزرو، قرار است روز پنجشنبه منتشر شود و انتظار میرود در سپتامبر از ۲.۲ درصد به ۲.۱ درصد کاهش یابد.
در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری، هم ترامپ و هم کامالا هریس سیاستهایی را پیشنهاد دادهاند که به گفته بسیاری از اقتصاددانان میتواند فشارهای قیمتی را مجدداً افزایش دهد. در پاسخ به این سؤال که سیاستهای کدام نامزد تورمزاتر خواهد بود، اکثریت قاطع (۳۹ نفر از ۴۲ نفر) به سیاستهای ترامپ اشاره کردند که شامل افزایش تعرفههای واردات و کاهش مالیاتهاست که نیازمند افزایش شدید استقراض خواهد بود.
برت رایان، اقتصاددان ارشد آمریکا در دویچه بانک، گفت:
در مقایسه با سناریوی پایه ما، پیشنهادات ترامپ، از جمله کاهش بیشتر مالیاتها، میتواند به رشد و ریسکهای تورمی بیفزاید. و اگر این سیاستهای مالی انبساطی با افزایش تعرفهها همراه شود، ریسکهای تورمی به طور قابل توجهی بالاتر خواهد رفت.
برای مشاهده نرخ بهره لحظه ای تمام کشورها میتوانید به وبسایت ایران بروکر مراجعه کنید.