قیمت طلا روز چهارشنبه، ۱۰ آوریل، همزمان با تشدید تنشهای تجاری میان ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا، با رشد چشمگیر ۳,۵۶ درصدی مواجه شد و به ۳ هزار و ۹۰ دلار به ازای هر اونس رسید. این افزایش در شرایطی رخ داد که ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، موجی از تعرفههای جدید را اعمال کرد و در پاسخ، چین و اتحادیه اروپا نیز اقدام به وضع تعرفههای تلافیجویانه بر کالاهای صادراتی آمریکا کردند.
همزمان با صعود طلا، قیمت نقره نیز مسیر صعودی مشابهی را طی کرد و با رشد ۲,۰۸ درصدی، به ۳۰,۴۴ دلار به ازای هر اونس رسید. سرمایهگذاران بهدنبال افزایش تنشها، به داراییهای امنی مانند فلزات گرانبها، اوراق خزانهداری پناه بردند.
تحلیگران معتقدند که شاید سطح حمایتی جدیدی برای بازارها شکل گرفته باشد، اما بیثباتی عمومی در بازارهای مالی همچنان ادامه دارد. بهویژه که رئیسجمهور چین، شی جینپینگ (Xi Jinping)، هیچ نشانهای از عقبنشینی در برابر اقدامات واشنگتن نشان نداده است.
چین اعلام کرد که از تاریخ ۱۰ آوریل، تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را تا ۸۴ درصد افزایش خواهد داد و اقدامات ایالات متحده را «یکجانبهگرایی و قلدری اقتصادی» خواند. این تحولات باعث تغییر رویکرد معاملهگران بهسمت داراییهایی با ریسک پایینتر شده است.
قیمت طلا در روز ۲ آوریل ۲۰۲۵ به بالاترین رکورد تاریخی خود، یعنی ۳ هزار و ۱۶۷ دلار رسید. گرچه نرخ رشد فعلی نسبت به برخی دورههای تاریخی کمتر است، اما تحلیلگران معتقدند شرایط کنونی شباهتهایی با بحرانهای دهه ۱۹۷۰ دارد. در آن زمان، طی یک بازه کمتر از دو سال، قیمت طلا بیش از ۳۰۰ درصد رشد کرد.
از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون، طلا رشد ۱۷,۶۵ درصدی را تجربه کرده که در ادامه رشد ۲۷ درصدی آن در سال ۲۰۲۴ بوده است. روند فعلی ناشی از عوامل مختلفی مانند خریدهای سنگین بانکهای مرکزی، تنشهای ژئوپولیتیکی و بیثباتی اقتصادی است که همچنان میتواند به رشد بیشتر قیمت طلا دامن بزند.